Bilde av solåsen borretslag

Om borettslaget

Beliggenhet

Borettslaget Solåsen ligger på toppen av Gausel ved Jåttånuten, og har adresse Markaholen. Fra noen leiligheter er det utsikt til Gandsfjorden, Forus og Sola. Solåsen ligger i et barnevennlig område med kort vei til skoler, barnehager, Fritidsgården og turstier. Området ligger sentralt med gangavstand til Forus og Hinna, og har et godt kollektivtilbud.

Bebyggelsen

Bygningene er oppført i tre og betong med PVC- beskyttelse. Borettslaget består av 84 leiligheter fordelt på 6 bygninger i to og tre etasjer, og det er 2 leilighetstyper. Samtlige leiligheter i første etasje har livsløpstandard. 3 av bygningene har garasjeanlegg, og det er en garasjeplass til hver bolig. Det er også en stor gjesteparkering på området. Som en del av fellesarealet inngår en stor lekeplass. Alle leilighetene har enten uteplass eller altan.

IMG_2_halv

Salget

Stavanger Boligbyggelag hadde salgssuksess med boligområdet Solåsen. Slagordet i salgskampanjen var: “Nye boliger du har råd til å leve med”. Salgsstarten var i slutten av januar 1992, og allerede i begynnelsen av mars var 60 av 84 leiligheter utsolgt. I løpet av tre måneder ble nesten alle solgt, da gjenstod bare 5 boliger.

Solåsen var planlagt utbygget i to byggetrinn, men med et så godt salg ble hele boligområdet utbygget under ett.

Bladet Kapital trakk frem borettslaget Solåsen som et suksessprodukt i en artikkel i nr.15/1992, og ga ros til Stavanger Boligbyggelag for deres boligprosjekt.

Det rekordraske salget av Solåsen viste at det var stort behov i markedet for rimelige kvalitetsboliger. Lave innskudd og krav til liten egenkapital, kombinert med bruksvennlige boliger var nok årsaken til det gode salget.

Hovedtyngden av boligkjøperne på Solåsen var unge barnefamilier som kjøpte boliger for første gang.

Utbyggingen

Byggearbeidene startet i juli 1992, og forventet byggetid var 10 måneder.  84 leiligheter i borettslaget Solåsen var da 80 solgt, og de resterende ble solgt i løpet av byggeperioden.

Fremdriften gikk som planlagt, og de første andelseierne fikk overta sine boliger 26. april 1993. Samtlige leiligheter ble klare for innflytting i løpet av mai måned 1993.

Borettslaget Solåsen var 20 år i 2013.

IMG_34_AAB_1